Jeigu nesinori skaičiuoti kalorijų, paprasta pasinaudoti “lėkštės” principu.
Standartinę 20-22 cm skersmens lėkštę lyg padaliname į 4 dalis:
Du ketvirtadalius lėkštės sudaro daržovės, kuo įvairesnių spalvų, tuo geriau, nes tuo įvairesnių naudingų maisto medžiagų su jomis gauname. Būtinai valgykite žalios spalvos daržovių tokių kaip špinatai, Briuselio kopūstai, žaliosios pupelės.
Ketvirtadalį lėkštės turi sudaryti baltyminis maistas (liesa mėsa, paukštiena, kalakutiena, žvėriena, žuvis, jūros gėrybės, kiaušiniai, tie kurie nevalgo šių produktų gali rinktis pieno produktus – sūrį, varškę, jogurtą, taip pat riešutus, ankštines daržoves, tofu, sėklas).
Ketvirtadalį lėkštės užima krakmolo turintys produktai, t.y. sudėtiniai angliavandeniai (kruopos, bulvės ir kukurūzai priklauso būtent šiai kategorijai, nes savyje turi daug krakmolo, taip pat ir rudieji ryžiai bei pilno grūdo makaronai).